ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Αφροδίτη Χαραλαμπάκη

Αφήγηση Παραμυθιού

Η Αφροδίτη Χαραλαμπάκη εργάζεται ως δασκάλα δημοτικού και ειδική παιδαγωγός, ενώ παράλληλα σπουδάζει Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σπουδές υποκριτικής στο “Θέατρο επί Κολωνώ” και το 2018 συμμετείχε ως ηθοποιός στην όπερα “Κάρμεν” της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αφορούσαν τη Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και ολοκληρώθηκαν το 2017, με την παρουσίαση της πρωτότυπης έρευνάς της που εξέταζε την σύνδεση του εκπαιδευτικού θεάτρου με την ανάπτυξη του γραπτού λόγου των μαθητών.

Σχεδιάζει και συντονίζει προγράμματα θεατρικού παιχνιδιού και δημιουργικής γραφής σε συνεργασία με Συλλόγους Γονέων και ιδιωτικές σχολές, όπως το Μουσικό Παράθυρο, το Τονικό Ωδείο, “Το Σπίτι των Παραμυθιών” και το Glossomatheia Language learning & researchcenter. Υπήρξε εμψυχώτρια του παιδικού και εφηβικού εργαστηρίου της 14ης Θεατρικής Καλοκαιρινής Κατασκήνωσης του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Aπό το 2013 αφηγείται παραμύθια, συνήθως σε συνεργασία με μουσικούς, σε σχολεία, μουσειακούς χώρους, παιδικές βιβλιοθήκες και σε καλλιτεχνικά Φεστιβάλ, όπως στο 45ο και 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, στο 1ο και 3ο Φεστιβάλ Παραμυθιού Δήμου Χαλανδρίου, στο 1ο και 2ο αντάμωμα παραμυθιών και αφηγήσεων Δήμου Αμανής (Χίος), στο 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιών Κιάτου, στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Αστυπάλαιας, κ. ά. Για τη συμμετοχή της στο 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης Αθήνας έχει λάβει Τιμητική διάκριση από τον Όμιλο UNESCO.

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ