ΠΙΣΩ
A clarinet

Δημήτριος Μίχας

Κλαρινέτο

Ο Μίχας Δημήτριος μελέτησε κλαρινέτο στο Ωδείο Αθηνών στη τάξη του κ. Φαραντάτου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1986 με βαθμό άριστα παμψηφεί με διάκριση. Κάτοχος επίσης πτυχίων αρμονίας, ενοργάνωσης, αντίστιξης, φούγκας και διπλώματος σύνθεσης.
Από την ίδρυση της Συμφωνικής του Δήμου Αθηναίων μέχρι το 2003 ήταν πρώτο κλαρινέτο. Από το 1988 μέχρι σήμερα μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων (πρώτο κλαρινέτο). Από το Μάρτιο του 2013 είναι Αρχιμουσικός στην Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, με την οποία έχει παρουσιάσει πολλές δικές ενορχηστρώσεις για μπάντα.
Έχει διδάξει κλαρινέτο στο Δημοτικά Ωδεία Μοσχάτου και Αγίας Βαρβάρας.
Έχει συμπράξει σαν σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Συμφωνική του Δήμου Αθηναίων και την Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων.
Βραβεύτηκε για τη σύνθεσή του «Πνοή» για κουιντέτο πνευστών στο «6ο Πανελλήνιο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου» με πρώτο βραβείο. Για τη σύνθεση της μουσικής στο θεατρικό έργο του Γ. Ξανθούλη «Τα σκουπίδια» απέσπασε βραβείο μουσικής σύνθεσης στους: «23ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων» του Δήμου Ζωγράφου και στο «Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στη Καρδίτσα».
Με το Μίκη Θεοδωράκη έχει μακρά συνεργασία. Έχει επιμεληθεί την έκδοση πολλών έργων του. Έχει διασκευάσει και ενορχηστρώσει για μπάντα 10 σουίτες τις οποίες εκδίδει ο Μουσικός οίκος Schott. Toν Νοέμβριο του 2010 παρουσιάστηκε στο ΜΜΑ, (από την Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Δήμου Αθηναίων με μαέστρο τον Λουκά Καρυτινό), το «Πνευματικό Εμβατήριο» με σολίστ την Μαρία Φαραντούρη και τον Δημήτρη Καβράκο σε νέα δική μου ενορχήστρωση, και επίσης η σουίτα «Ένας Όμηρος» σε μορφή για σόλο πιάνο και ορχήστρα.
Το κουιντέτο Τοο…Βass έχει παρουσιάσει αρκετά δικά του έργα και δικές του διασκευές έργων γνωστών συνθετών.

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ