ΠΙΣΩ
paidi kai moisiki

Κλειώ Βογιατζή

Η Κλειώ Βογιατζή είναι Διπλωματούχος Πιανίστρια  και διδάσκει Κλασσικό Πιάνο από το 1988 έως σήμερα, με εξειδίκευση στις μικρές ηλικίες και στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Γεννήθηκε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απέκτησε το Δίπλωμα Πιάνου του Εθνικού Ωδείου με Άριστα στην τάξη της Κας Χασιώτου Καίτης. Παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου κοντά στους διεθνούς φήμης καθηγητές Γιώργο Χατζηνίκο & Valery Sagaidanjie. Έλαβε μέρος στην International Summer Academy στο Mοzarteum του Salzburg μελετώντας με τους καθηγητές Karl-Heinz Kommerling, Germain Mounier και Boris Bloch. Φοίτησε στο Μουσικό τμήμα του Deree College.

Από νωρίς αποφάσισε να ειδικευτεί στα μουσικοπαιδαγωγικά και κυρίως στην διδακτική του Πιάνου. Ολοκλήρωσε το Διετές Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Μεθοδολογία Παιδαγωγικής του Πιάνου» στο Ωδείο Φ. Νάκας, στην τάξη της Λιάνας Χαρατσή και το Μονοετές Σεμινάριο Διδακτικής Πιάνου για Μικρές Ηλικίες «Προπαιδεία στο Πιάνο», στην τάξη της Gudrun Finder. Αναζητώντας βαθύτερους τρόπους προσέγγισης της μουσικής, ολοκλήρωσε το Τριετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μουσικοθεραπείας του New York University.

Έχει μεταφράσει μουσικοπαιδαγωγικά βιβλία και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές συναυλίες.