Προσχολική αγωγή μαζί με τη μαμά

(0 review)
€80.00 €69.00
prosxolikiagogi

Σύμφωνα με τους ειδικούς το 80% της προσωπικότητας του ανθρώπου διαμορφώνεται στα πέντε πρώτα χρόνια της ζωής του. Για αυτό και η προσχολική ηλικία αποτελεί τη σημαντικότερη εκπαιδευτική βαθμίδα.
Η Καλλιτεχνική Προσχολική Αγωγή περιλαμβάνει:

Μουσική

Χορός

Θεατρικό Παιχνίδι

Εικαστικά

Οrff με τη μαμά

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ: Η μουσική βοηθάει τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, να κατανοούν έννοιες όπως: ψηλά και χαμηλά, γρήγορα και αργά, ξεκινώ και σταματώ κλπ. Το να διαβάζουν μουσικές νότες από αριστερά προς τα δεξιά βοηθάει στο να χρησιμοποιούν αργότερα την ίδια φορά (από αριστερά στα δεξιά) για να διαβάσουν λέξεις ή να γράψουν. Το να κρατάνε το ρυθμό και να μετράνε ένα μουσικό κομμάτι (1,2,3,4) ενισχύει το ρόλο των αριθμών και βοηθάει τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τις πρώτες μαθηματικές έννοιες. Τους χαρίζει μεγαλύτερη ευφράδεια και μπορούν μετέπειτα να διαβάσουν κείμενα πιο εύκολα.
Έρευνα από το Πανεπιστήμιο «McMaster» δείχνει ότι η μουσική συμβάλλει στο «χτίσιμο» γερής μνήμης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Επιστήμονες μελέτησαν παιδιά 4-6 ετών που έκαναν μαθήματα μουσικής και παρατήρησαν βελτίωση και σε πεδία της μνήμης που δεν σχετίζονται με τη μουσική, αλλά με τη λεκτική μνήμη, τα μαθηματικά, τη γραφή και την ανάγνωση.
Μέσω της μουσικής τα παιδιά:
• Εκφράζουν συναισθήματα θετικά ή αρνητικά, δημιουργώντας μια πιο ισορροπημένη προσωπικότητα.
• Νιώθουν βαθιά ευχαρίστηση και ψυχική ανάταση.
• Αναπτύσσεται και διοχετεύεται προς τα έξω η ευαισθησία τους.
• Με τη συμμετοχή σε μουσικές δραστηριότητες καλλιεργείται η πειθαρχία, η αντοχή και η ωριμότητα.
• Η ενασχόληση ή η ακρόαση της μουσικής οδηγεί στην αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση, το σεβασμό και την κατανόηση.
• Καλλιεργεί την ψυχή και το πνεύμα του παιδιού. Όπως κάθε τέχνη, το φέρνει σε επαφή με τον πολιτισμό και το εξευγενίζει.
• Ενισχύει την ακουστική του αντίληψη που είναι πολύ σημαντική για τη ζωή του, καθώς η ακοή είναι μια από τις αισθήσεις που το βοηθούν να κινηθεί μέσα στο χώρο. Το να μαθαίνει να εστιάζει με τα αυτιά του σε συγκεκριμένους ήχους οξύνει αυτή την αίσθηση και βελτιώνει την αντίληψή του.
• Το βοηθάει να κατανοεί τους ήχους, τις λέξεις, τις φωνές μέσα από τη μελωδία και το στίχο. Αυτό για τα μικρότερα παιδιά είναι μια καλή αρχή για να μπορούν να διαβάζουν και να κατανοούν πιο εύκολα.
Στα ειδικά τμήματα μουσικοκινητικής αγωγής (σύστημα Carl Orf) και μουσικοκινητικών παιχνιδιών, τα παιδιά, με τη βοήθεια των ειδικών παιδαγωγών, εξασκούν και βελτιώνουν βασικές δεξιότητες αυτής της ηλικίας, έχουν την πρώτη γνωριμία με το σώμα τους και μαθαίνουν να ελέγχουν και να συντονίζουν τις κινήσεις τους.

ΧΟΡΟΣ: Τα οφέλη που προσφέρει η ενασχόληση με το χορό είναι πάρα πολλά. Ο χορός χαρίζει ευλυγισία και μαθαίνει στο παιδί να στέκεται και να περπατά σωστά, βελτιώνοντας την ισορροπία του και την καλή φυσική του κατάσταση. Μέσα από το χορό, τα παιδιά γυμνάζονται καθώς διασκεδάζουν και με αυτό τον τρόπο μαθαίνουν να αγαπούν τη σωματική άσκηση. Επιπλέον, ο κλασικός χορός αποτελεί ιδανική άσκηση για παιδιά που έχουν πλατυποδία, προβλήματα σκολίωσης, κύφωσης ή λόρδωσης.
Η επαφή του παιδιού με το χορό διδάσκει στο παιδί το ρυθμό, το βοηθά να συνδυάσει τη σκέψη του με τις κινήσεις του σώματός του, να ενεργοποιήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του και να περπατά πιο σταθερά.
Εκτός όμως από τη συμβολή του στη σωματική ανάπτυξη των παιδιών, ο χορός προσφέρει πολλά και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και της προσωπικότητάς τους. Επιπλέον, το παιδί μαθαίνει να συγκεντρώνεται σε έναν συγκεκριμένο στόχο, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του, ενώ βελτιώνεται η μνήμη του.
Η ένταξή τους σε μια χορευτική ομάδα ενισχύει την κοινωνικότητα και την αυτοπεποίθησή τους, τους διδάσκει το σεβασμό προς τον εαυτό τους και τους άλλους και τους μαθαίνει την έννοια της πειθαρχίας και της συγκέντρωσης σε ένα στόχο. Ακόμα αναπτύσσει την εκφραστική ικανότητα των παιδιών, βοηθώντας τα να εκφράζονται όχι μόνο με τις λέξεις αλλά και με το σώμα τους.

Ο χορός είναι πραγματική ευλογία για κάθε παιδί, οποιασδήποτε ηλικίας. Παράλληλα, με τη σωστή σωματική τους ανάπτυξη, τα βοηθά να αναπτύξουν μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα και τα ενθαρρύνει να αγαπήσουν τον εαυτό τους δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να αγαπήσουν και τους άλλους.

Αφήγηση Παραμυθιού … μαζί με τη μαμά!

Τα παιδιά ξεκινούν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτεια σε μακρινές πολιτείες, μαγικά δάση, μυστικά δωμάτια και συναντούν βασιλιάδες και βασίλισσες, πρίγκηπες και πριγκίπισσες, ζώα που μιλούν, μάγισσες και δράκους. Όμως, δεν φοβούνται τίποτα, γιατί είναι στην αγκαλιά της μητέρας τους!

Μέσα από το εργαστήριο αφήγησης παραμυθιού, τα παιδιά εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους και καλλιεργούν τη μνήμη τους, ενώ παράλληλα ψυχαγωγούνται και εκφράζονται. Ταυτόχρονα, οι μανούλες μαθαίνουν να επιλέγουν το κατάλληλο παιδικό βιβλίο για το παιδί τους και να το αφηγούνται παραστατικά, αναδεικνύοντας τα νοήματά του.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ (ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ – ΚΟΛΛΑΖ – ΣΚΙΤΣΟ – ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ): Τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους αναπτύσσοντας συγκεκριμένα θέματα, πειραματίζονται με διάφορα υλικά ζωγραφικής, φτιάχνουν κολλάζ και άλλου είδους χειροτεχνίες , ανακαλύπτουν χρώματα και σχέδια, εκφράζοντας τα συναισθήματα και τις ιδέες τους μέσα από την τέχνη. Μαθαίνουν να συλλαμβάνουν τον κόσμο που τα περιβάλλει πολυδιάστατα, μέσα από τη Μορφή, το Σχήμα, το Χώρο, την Κίνηση.
Η ζωγραφική είναι ένα μέσο έκφρασης του παιδιού, ένας τρόπος επικοινωνίας. Τί και αν το παιδί μας δεν ζωγραφίζει πράσινο το δέντρο αλλά κίτρινο; Η ζωγραφική είναι είναι ένα μέσο για να να μας δείξει αυτό που θέλει μόνο με μια του μουντζούρα πάνω σε ένα χαρτί. Με ένα μαρκαδόρο φτιάχνει το δικό του φανταστικό κόσμο.
Η ζωγραφική εκτός του ότι διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στη συνολική ανάπτυξη των παιδιών, τα επιτρέπει να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να χτίσουν την αυτοπεποίθησή τους!
Με την κατασκευή χειροτεχνιών αυξάνεται η δημιουργικότητα των παιδιών. Η φαντασία τους δεν έχει όρια. Κατά συνέπεια, όταν με μικρά και απλά υλικά μπορούν να κατασκευάσουν κάτι μεγάλο και όμορφο εντυπωσιάζονται και θέλουν να το εξελίσσουν. Όλοι έχουν φυσικά ταλέντα και ικανότητες και οι χειροτεχνίες βοηθούν στην ενίσχυσή τους. Αυτό μπορεί να βοηθήσει και το μέλλον του παιδιού, καθώς φτιάχνοντας πράγματα με νέους τρόπους, καλλιεργείται η δημιουργική σκέψη του.
Η ανάπτυξη της αυτοσυγκέντρωσης των παιδιών μπορεί να επέλθει από τις κατασκευές χειροτεχνιών. Συγκεκριμένα, θα τα κάνει να επικεντρωθούν στο να πετύχουν το στόχο τους και να δώσουν στη δασκάλα ή στους γονείς το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό πρόκειται να τα παρακινήσει να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις οδηγίες μιας κατασκευής, ώστε να αποδώσουν καλύτερα.
Με σωστή και μεθοδική οργάνωση, μπορούν να εκπληρώσουν κάθε δυνατό στόχο. Μέσω των χειροτεχνιών λοιπόν, τα παιδιά μαθαίνουν να: α) ακολουθούν ένα σχέδιο προκειμένου να το εκπληρώσουν, β) να δρουν συστηματικά και με λογική και γ) να εφαρμόζουν νέες ιδέες και σκέψεις.

Οrff για βρέφη 22 μηνών έως 3 ετών μαζί με τη μαμά

Ελάτε να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να παίξουμε, μαζί με τη μαμά…

Μέσα από τραγουδάκια, κινητικές δραστηριότητες και μικρά κρουστά της ορχήστρας Οrff, ταξιδεύουμε σε κάθε μας μάθημα!

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΤΟΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Καθηγητές τμήματος Καλλιτεχνικής Προσχολικής Αγωγής

Μουσικοκινητική Αγωγή
Πουσναρά Αντζουλέτα
Χορός
Ripo Brikela
Αφήγηση Παραμυθιού
Χαραλαμπάκη Αφροδίτη
Εικαστικά – Κατασκευές
Μίλτση Ελένη

Course Features

  • Lectures 0
  • Quizzes 0
  • Duration 54 hours
  • Skill level Beginner
  • Language English
  • Students 0
  • Assessments Yes
€80.00 €69.00