ΠΙΣΩ
antzouletaposnara

Αντζουλέτα Πουσναρά

Μουσική Προπαιδεία

Η Αντζουλέτα Πουσναρά γεννήθηκε στη Ν. Υόρκη. Είναι απόφοιτη του τριετούς Επαγγελματικού Κύκλου Σπουδών Μουσικοκινητικής αγωγής Carl Orff στη σχολή Μωραΐτη, πήρε Πτυχίο Αρμονίας (Θεωρητικών) από το Πατραϊκό Ωδείο και έκανε σπουδές στην Κιθάρα και το τραγούδι.
Έχει παρακολουθήσει τα παρακάτω σεμινάρια:

Σεμινάριο Κατασκευής Μουσικών οργάνων διάρκειας 20 ωρών με εισηγήτρια την κ. Αγγέλικα Σλάβικ.
Σεμινάριο διάρκειας 20 ωρών «Στοιχειακό Μουσικό Θέατρο για παιδιά» Dr ManuelaWidmer.
Σεμινάριο Διάρκειας 20 ωρών «Ο χορός μέσα από το πρίσμα της Μουσικοκινητικής Αγωγής C.Orff – Θεωρία και πράξη» κ.Ολυμπία Αγαλιανού.
Σεμινάριο διάρκειας 20 ωρών «Η ολιστική Προσέγγιση Έκφρασης και Δημιουργίας στο μάθημα της Μουσικοκινητικής Αγωγής» κ. Λένα Ροντούλη.
Σεμινάριο διάρκειας 20 ωρών «Η Ελληνική παραδοσιακή Μουσική μέσα από τη Μελέτη του Ρυθμού στη Θεωρία και την Πράξη» κ.Αλέξης Νόνης και Δρ. Χάρης Σαρρής.
Σεμινάριο διάρκειας 18 ωρών «Η μουσική μέσα από την κίνηση/χορό και η κίνηση/χορός μέσα από τη μουσική» κ. ReinholtWirsching.
Σεμινάριο διάρκειας 16 ωρών «Μουσική και εικόνα» κ. Δημήτρης Μαραγκόπουλος.
Σεμινάριο «Η Στοιχειακή Μουσική Σύνθεση με τον ErnstWieblitz και η Παιδική Χορωδία με την ChristianeWieblitz στο πλαίσιο της Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff.
Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας & Μουσικοπαιδαγωγικού Συστήματος KODALY με τον κ. Μιχάλη Πατσέα διάρκειας 6 ωρών.
Σεμινάριο διάρκειας 8 ωρών “Ορυθμός μέσα μας” με εισηγήτρια την κ. Αρετή Μίγγου.
Σεμινάριο διάρκειας 6 ωρών “Μουσικοκινητική Αγωγή Carl Orff από την Προσχολική ηλικία έως την αρχή της Εφηβείας” με εισηγήτριες τις κ. Ολυμπία Αγαλιανού, κ. Νίκη Αράπη, κ. Σταυρούλα Θεοδώρου, κ. Αμαλία Λουμπαρδέα.
Σεμινάριο διάρκειας 20 ωρών: “Μουσική, Κίνηση, Λόγος και Εικαστικές τέχνες μέσα από το πρίσμα της Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff” με εισηγήτρια την καθηγήτρια στο Orff Institude του Πανεπιστημίου Mozarteum στο Salzburg και Πρόεδρο του Orff Schulwerk Forum, Salzburg, Barbara Haselbach.
Σεμινάριο διάρκειας 20 ωρών “Ανεβάζοντας μια παράσταση: Μουσική – Κίνηση – Λόγος” με εισηγήτρια την κ. Κατερίνα Σαρροπούλου.

Εργάστηκε:
1995 – 1997 Ωρομίσθια καθηγήτρια μουσικής στο 2ο – 5ο δημοτικό σχολείο Αργοστολίου και στο δημοτικό σχολείο Πόρου Κεφαλονιάς.
1997 – 2010 Ιδιαίτερα μαθήματα.
2011 – σήμερα : Μουσικοκινητική αγωγή στο 2ο Δημοτικό Γέρακα, στο 7ο Δημοτικό Γέρακα, στο 5ο Δημοτικό Γέρακα, στο 2ο Νηπιαγωγείο Γέρακα, στο 1ο Νηπιαγωγείο Γέρακα.

Αύγουστος 2014: Διδασκαλία ομάδας προσχολικής ηλικίας στο Φεστιβάλ των Παξών για τη μουσική παράσταση “Μια φορά και έναν καιορό στους Παξούς” από το Παιδικό Μουσικοθεατρικό Εργαστήρι με υπεύθυνες: Δήμητρα Τρυπάνη & Ανέλια Στεβάνοβα

2014 – έως σήμερα: Μουσικοκινητική αγωγή Orff στο Τονικό Ωδείο Παλλήνης

3 τμήματα μουσικής προπαιδείας (ηλικίες 2 – 10 ετών)
Ορχήστρα Orff (ηλικίες 10 – 15 ετών)
Προετοιμασία μαθητών για την εισαγωγή τους στα Μουσικά Πειραματικά Σχολεία.
2014 – έως σήμερα: Μουσικοκινητική αγωγή στον παιδικό σταθμό – Νηπιαγωγείο “Μικροί κύριοι Μικρές Κυρίες στα Γλυκά Νερά Αττικής

Νοέμβριος 2016: Συμμετοχή με Μουσικοθεατρικό δρώμενο της ομάδας Orff του Τονικού Ωδείου στο Multi event city loft, στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο μπαμπάς μου ο ήρωάς μου” του Παναγιώτη Δημητρόπουλου.

Ιούλιος 2016: Ελληνική συμμετοχή στο Project του International Orff Schulwerk Forum Salzburg με ανάθεση στην απόφοπιτο δασκάλα Αντζουλέτα Πουσναρά με την ομάδα μουσικοκινητικής αγωγής του 2ου, 5ου & 7ου Δημοτικών Σχολείων Γέρακα και την ομάδα ORFF του Τονικού Ωδείου.

Αύγουστος 2017: Υπεύθυνη στο Παιδικό Μουσικοθεατρικό Εργαστήρι Μολύβου της 6ης Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας ΑΡΙΩΝ με τη μουσική παράσταση” Η Πετρόσουπα”.

Ιούνιος 2018 έως σήμερα: Μουσικοκινητική Αγωγή στον παιδικό σταθμό – νηπιαγωγείο “Τα Ζαρκαδάκια” στον Παπάγο Αττικής.

Μάϊος 2018: Συμμετοχή κατόπιν ακροάσεως στην παράσταση “Διδυμάνες” που δόθηκε στην εναλλακτική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής 24 – 25 Μαΐου.

Αύγουστος 2018: Υπεύθυνη στο Παιδικό Μουσικοθεατρικό Εργαστήει Μολύβου της 7ης Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας ΑΡΙΩΝ με τη μουσική παράσταση “Ιστορίες από τη ζωή του Αρίωνα”.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Μέλος της Ορχήστρας Orff του Καλλιτεχνικού Οργανισμού ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ του κ. Θωμά Κινδύνη
Μέλος του Ε.Σ.Μ.Α (Ελληνικός Σύλλογος Μουσικοκινητικής Αγωγής)
Ιδρυτικό μέλος και Ταμίας του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ (ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ.).
Φοιτήτρια στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Ε.Α.Π Ελληνικός Πολιτισμός.
Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Μουσικού Σχολείου Παλλήνης και μέλος στην Ένωση Γονέων Δήμου Παλλήνης.

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ