ΠΙΣΩ

Σεμινάριο Πιανιστικής Παιδαγωγικής

This event has expired

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΙΑΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ

με την ELEONORA TKACH

Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Η βετεράνος πιανίστα – παιδαγωγός Ελεονώρα Τκατς, καθηγήτρια πιάνου της Μουσικής Ακαδημίας του Κιέβου και πρόεδρος του διεθνούς οργανισμού “Art and Education in the XXI Century” έρχεται στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσει ένα διήμερο σεμινάριο πάνω στην παιδαγωγική του πιάνου. Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας του σεμιναρίου θα διδάξει μαθητές από πολύ μικρές ηλικίες μέχρι και μαθητές μεγαλύτερου επιπέδου πάνω σε έργα του ρεπερτορίου τους.Τη δεύτερη μέρα θα πραγματοποιήσει ανοιχτό μάθημα, όπου μέσα από την ενεργή συμμετοχή των μαθητών θα ασχοληθεί με θέματα που αφορούν στη μεθοδολογία της μελέτης, στην ανάπτυξη της δημιουργικής και διανοητικής εξέλιξης, σε θέματα απομνημόνευσης, τεχνικής, ρυθμού και μουσικής αντίληψης. Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές πιάνου όλων των επιπέδων (ενεργά μέλη ή ακροατές), μουσικούς και καθηγητές.

Σάββατο 18 Μαΐου, ώρα 17.00: Σεμινάριο Πιάνου
Κυριακή 14 Μαΐου, ώρα 11.00: Σεμινάριο & Ανοιχτό μάθημα για τη μουσική και πιανιστική παιδαγωγική προσέγγιση σε νεαρές ηλικίες σχετικά με θέματα απομνημόνευσης, τεχνικής και μουσικής αντίληψης.

Κόστος συμμετοχής:
Προκαταρκτική – Κατωτέρα: 30 ευρώ
Μέση – Ανωτέρα: 40 ευρώ
Ακροατές: 20 ευρώ

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (μέχρι τις 10 Μαΐου).
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ELEONORA TKACH

Aποφοίτησε από την Διεθνή Μουσική Ακαδημία της Ουκρανίας και από το P. Tchaikovsky Conservatory.Το 1979 έλαβε το διδακτορικό της πάνω στην Παιδαγωγική Επιστήμη (Moscow Pedagogical State University). Ως πιανίστα έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα ρεσιτάλ και κονσέρτα με ορχήστρες. Για περισσότερα από 45 χρόνια διδάσκει στη Διεθνή Μουσική Ακαδημία της Ουκρανίας στο Τμήμα Πιάνου. Απόφοιτοί της εξελίχθηκαν σε συνθέτες, πιανίστες, συνοδοί και καθηγητές πιάνου σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο. Μεταξύ αυτών πολλοί διακρίθηκαν διεθνώς αποσπώντας βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς.Έχει εξειδίκευση στα πεδία της ψυχολογίας, παιδαγωγικής και μεθοδολογίας της διδασκαλίας του πιάνου. Είναι συγγραφέας περισσότερων από 30 δημοσιεύσεων πάνω στη μουσική ψυχολογία, τη μουσική και παιδαγωγική διαγνωστική και ανάπτυξη των ικανοτήτων, την τελειοποίηση της μουσικής εκπαίδευσης, την ανάπτυξη της δημιουργικής και διανοητικής εξέλιξης προικισμένων μαθητών, τη μεθοδολογία της μουσικής εκπαίδευσης.Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια και forums. Είναι σύμβουλος καθηγήτρια σε πολλούς οργανισμούς μουσικής εκπαίδευσης στην Αυστρία, Ελλάδα, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρωσσία. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει οργανώσει σε διάφορες χώρες πάνω από 120 μουσικές και παιδαγωγικές εκδηλώσεις (festivals, forums, “Schools of Mastery”), που περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια, διαλέξεις και master classes για δασκάλους, διαγωνισμούς για παιδιά και νέους, συναυλίες, συμβουλευτική γονέων για την ανατροφή και την ανάπτυξη ταλαντούχων παιδιών. Από το 1998 είναι Πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού “Art and Education in the XXI Century”, ιδρύτρια και καθοδηγητής του «International School of Music, Pedagogical and Performing Music» και του διεθνούς διαγωνισμου “21st Century Art”.

Κάθε παιδί έχει απίστευτες δυνατότητες από τη φύση του και είναι πρωτογενώς χαρισματικό. Μπορεί να ζωγραφίσει, να τραγουδήσει, να χορέψει, να επινοήσει στίχους. Αλλά δυστυχώς αυτή η ικανότητα τείνει να χάνεται όσο το παιδί μεγαλώνει. Κάθε παιδαγωγός είναι μοναδικός και μέσα από την εμπειρία, τη γνώση και την επιδεξιότητά του καλείται να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να διατηρήσει την παιδικότητα του μαθητή. Μόνο ένας ευφυής δάσκαλος είναι ικανός να παρατηρήσει το ξεχωριστό ταλέντο και να επιλέξει τον καλύτερο τρόπο για να το καλλιεργήσει.

EleonoraTkach

Ώρα Έναρξης

00:00

18 Μαΐου, 2019

Ώρα λήξης

17:00

19 Μαΐου, 2019

Event Participants