Σεμινάριο Πιανιστικής Τεχνικής & Μουσικής Ερμηνείας

       Ο καταξιωμένος σολίστ πιάνου και παιδαγωγός Απόστολος Παληός, διδάσκων Μουσική Ερμηνεία και Εκτέλεση στο Πιάνο στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, πραγματοποιεί σεμινάριο πιανιστικής τεχνικής και μουσικής ερμηνείας την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 στο Τονικό Ωδείο Παλλήνης.

    Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές πιάνου όλων των βαθμίδων, πτυχιούχους, διπλωματούχους και φοιτητές πανεπιστημιακών μουσικών τμημάτων.

Κόστος συμμετοχής

⊕ Προκαταρκτική – ⊕ Κατωτέρα: 35 €  (Η διάρκεια του μαθήματος είναι 30 λεπτά)
⊕ Μέση – ⊕ Ανωτέρα: 50 € (Η διάρκεια του μαθήματος είναι 45 λεπτά)
⊕ Πτυχιούχοι – ⊕ Διπλωματούχοι – ⊕ Φοιτητές Πανεπιστημιακών Μουσικών Τμημάτων: 70 €
Η διάρκεια του μαθήματος είναι 60 λεπτά

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό για το κοινό.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης του σεμιναρίου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

         Γεννημένος στην Καρδίτσα το 1979. Πτυχιούχος Μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, στο οποίο εισήχθη ως πρώτος, και αριστούχος διδάκτορας του ίδιου τμήματος με διδακτορική διατριβή σχετικά με τη ζωή και το έργο του συνθέτη, πιανίστα και παιδαγωγού Λώρη Μαργαρίτη.

      Διδάσκων μουσικής ερμηνείας και εκτέλεσης στο πιάνο κατά το φετινό ακαδημαϊκό έτος. Διπλωματούχος των Ανωτάτων Μουσικών Ακαδημιών Βερολίνου και Λειψίας με σολιστικό δίπλωμα πιάνου και master με άριστα παμψηφεί και διάκριση. Κάτοχος πτυχίων ανώτερων θεωρητικών. Υπότροφος διαφόρων Ιδρυμάτων και βραβευθείς πολλών διεθνών διαγωνισμών πιάνου, μουσικής δωματίου και σύνθεσης σε Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία. Διακρίσεις από την Ακαδημία Αθηνών και την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής.

    Ως σολίστ πιάνου εμφανίσεις στις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου (Philharmonie Βερολίνου, ΚοnzerthausBιέννης, CarnegieHall Ν. Υόρκης κτλ.), εμφανίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και συμπράξεις με πολλές ορχήστρες. Ηχογραφήσεις μεταξύ άλλων με τη Naxos καθώς και έργων Ελλήνων δημιουργών.

     Πρώην μέλος του πιανιστικού κουαρτέτου Aurora και του συγκροτήματος σύγχρονης μουσικής ErgonEnsemble. Στο μουσικολογικό πεδίο ανακοινώσεις σε διατμηματικά μουσικολογικά συνέδρια, ημερίδες και άρθρα για μουσικά περιοδικά. Πρώην λέκτορας πιάνου στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μέλος επιτροπής διαγωνισμών πιάνου και πραγματοποίηση masterclassσε Ελλάδα και εξωτερικό (Χιλή, Αίγυπτο).

 

 

Ώρα Έναρξης

10:00

2 Φεβρουαρίου 2020

Ώρα λήξης

14:00

2 Φεβρουαρίου 2020

Event Participants