ΠΙΣΩ
1.Νikos Angelopoulos laouto (002)

Νίκος Αγγελόπουλος

Λαούτο

Ο Νίκος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1985. Αποφοίτησε από το μουσικό σχολείο της ίδιας πόλης το 2003. Κατάγεται από το Τέροβο Ιωαννίνων και τη Βαλαώρα Ευρυτανίας. Πήρε το πτυχίο του στην Αρμονία (Άριστα, 2005) και την Αντίστιξη (Λίαν καλώς, 2007) από το Εθνικό Ωδείο και στη Φούγκα (Άριστα, 2010) από το Ωδείο Δυτικής Ελλάδας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2011).
Έχει μελετήσει παραδοσιακή μουσική και θεωρία μακάμ με τον Χρίστο Τσιαμούλη στο Ωδείο Αθηνών, λάφτα (πολίτικο λαούτο) με τον Νίκο Μέρμηγκα και τον Περικλή Παπαπετρόπουλο, στεριανό/νησιώτικο λαούτο με τον Χριστόδουλο Ζούμπα, Χρήστο Ζώτο, Kώστα Σιδερή, Γιώργο Παπαϊωάννου, Βασίλη Κατράκο, Μανώλη Κοντογιώργο και λαϊκή-ρεμπέτικη
κιθάρα με τον Ξενοφώντα Πούλο. Επιπλέον, έχει μελετήσει πιάνο και κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο, αμφότερα στο επίπεδο “μέσης”.
Δίδαξε λαούτο τη σχολική χρονιά 2013-2014 στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά. Από το 2010 διδάσκει λαούτο σε διάφορα Ωδεία. Το 2018 ήταν εισηγητής σε σεμινάριο με θέμα το λαούτο που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Επίσης, συμμετείχε ως καθηγητής στη “Μουσική Σύναξη στον Ταΰγετο” (2011, 2013, 2014, 2018) με σεμινάριο στεριανού/νησιώτικου λαούτου. Την άνοιξη του 2019, καλεσμένος των Ηλία και Σπύρο Καππάκου πραγματοποίησε ολοήμερο σεμινάριο με θέμα το λαούτο στο Rpp-Studios στη Σπάρτη. Το 2020 ξεκίνησε η συνεργασία του με το Κέντρο Πολιτισμού Έρευνας και Ανάπτυξης Λέρου Άρτεμις με την πραγματοποίηση σεμιναρίων στο νησί της Λέρου με θέμα το λαούτο, καθώς επίσης και με μια σειρά ηχογραφήσεων με θέμα τη μουσικές καταγραφές του νησιού.  Από το φθινόπωρο του 2021 θα είναι ο διδάσκων καθηγητής του λαούτου στο μεταπτυχιακό του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.
Η αρμονική συνοδεία της τροπικής μουσικής είναι ένα πεδίο πάνω στο οποίο διαρκώς εργάζεται και διδάσκει αδιαλείπτως από το 2014. Το 2019 πραγματοποίησε την αρμονική συνοδεία του υλικού και στα δύο τεύχη του βιβλίου “Τα μελωδικά μοτίβα της Παράδοσης, τρόπος α΄” του Χρίστου Τσιαμούλη, καθώς και στο επόμενο υπό έκδοση βιβλίο “ τρόπος β΄ ” της ίδιας σειράς.
Αρχές του 2011 κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Δέκα Μουσικά Διηγήματα». Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος της στεριανής κομπανίας «Κυρατζήδες», του μουσικού σχήματος «Ήπειρος» υπό τη μουσική επιμέλεια του
Γιώργου Κωτσίνη, του μουσικού σχήματος «Αμορόζα» και της μουσικής ομάδας «dorόs» που αποδίδει πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις των μελών της, οι οποίες αποτυπώνονται στο ομώνυμο cd που κυκλοφόρησε το 2014. Είναι σταθερό μέλος της κομπανίας του Δημήτρη Κώτσικα από το 2012. Το 2018 συνεργάστηκε με τους Σπύρο Δίελα, Γιάννη Άννινο, Μάριο Παπούλιας, Ανδρέα Καπούλα για την παραγωγή και σύνθεση πρωτότυπης Library μουσικής, για λογαριασμό της Bleach & BMG Production music. Με τον Νίκο Σκαφίδα (βιολί) και την Ιωάννα Ρήγα (σαντούρι) έχουν πραγματοποιήσει μία σειρά ηχογραφήσεων, που είναι ακόμα εν εξελίξει, με αφορμή την ιδιαίτερη καταγωγή του βιολάτορα, τη Σκύρο.
Από το 2009 συνεργάζεται με την Laura Shannon και τον Κωσταντή Κουρμαδιά σε Ελλάδα και Ευρώπη, δίνοντας συναυλίες και παίζοντας μουσική σε σεμινάρια χορού της προαναφερθείσας σε Ελλάδα, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.
Έχει συμμετάσχει σε δισκογραφία, συναυλίες και παραστάσεις εντός και εκτός συνόρων καθώς και σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα με καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ