γιαννακούρος

Αριστοτέλης Γιαννακούρος

Κιθάρα

Ο Αριστοτέλης Γιαννακούρος σπούδασε κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο κοντά στον Δημήτρη Φάμπα. Παράλληλα και Ανώτερα Θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα και Σύνθεση) με τον Γιάννη Αυγερινό στο Ωδείο Μουσικός Σύνδεσμος Αθηνών.
Παράλληλα με την κλασική κιθάρα ασχολείται με το flamenco και θέλοντας να εμβαθύνει στην κουλτούρα του και την προέλευσή του, σπουδάζει επί 6 χρόνια την Ισπανική γλώσσα. Πηγαίνει στην Ισπανία για σεμινάρια και γνωρίζοντας τον κιθαρίστα Luis Saláo παίρνει μαθήματα για την τεχνική αυτή επί 3 χρόνια.
Από το έτος 1998 έως σήμερα έχει συνεργαστεί με πολλές σχολές χορού flamenco όπως: σχολή Νατάσσας Θεοδωρίδου, soleá (Ελένης Γιαννοπούλου ), Δημοτική σχολή Δήμου Χαλκιδέων κ.α. ενώ ταυτόχρονα παίζει με Ισπανούς και Έλληνες καλλιτέχνες του είδους όπως : Jose Gonzáles, Alfredo Tejada, Luis Saláo, Alejandro Chacon, Rosi Navarro (LaDivi), Pedro Fabian, Sito Sánchez, Κουκουλιτάκη Δημήτριο, Βαζούρα Κων\νο, ΓιαννοπούλουΕλένη, Θωμά Κοραλία, Παπέλη Έλσα κ.α. Το τελευταίο διάστημα, το πάθος του για το φλαμένκο, τον έχει οδηγήσει στη συνεργασία με την χορεύτρια και χορογράφο Κατερίνα Βούλγαρη-Albertini.

Εμφανίζεται παίζοντας flamenco κιθάρα σε πολλές εκδηλώσεις , συναυλίες και φεστιβάλ όπως: (στην αίθουσα μεγάλης βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη Μέγαρο μουσικής Αθηνών, στην Εθνική Λυρική σκηνή,σ το θέατρο Ιλίσσια (Μ.Ντενίση), στο Αττικό άλσος, στο Θέατρο Ορφέας, στο Δημ. Θέατρο Π.Φαλήρου, στο Δημ. Θέατρο Παπαδημητρίου, στο Θέατρο Δ. Στράτου, καθώς και σε πολλούς χώρους τέχνης και πολιτισμού.
Έχει διδάξει και εξακολουθεί να διδάσκει κιθάρα σε διάφορα αναγνωρισμένα Ωδεία και Μουσικές Σχολές, ενώ παράλληλα συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια με γνωστές σχολές χορού Φλαμένκο. Ως σολίστ έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ και έχει συνεργαστεί με διάφορους Έλληνες και Ισπανούς καλλιτέχνες.

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ