ΠΙΣΩ
violin-900

Θωμάς Ραψανιώτης

Βιολί

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές σε ηλικία 8 ετών στο Αττικό Ωδείο Ηλιούπολης με τον καθηγητή βιολιού Παναγιώτη Φίλιππα.
Πήρε το Δίπλωμα Βιολιού τον Ιούνιο του 2004 με Άριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο από το Αττικό Ωδείο.
Από το 2000 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Γαλλικό Κόρνο στο Απολλώνιο Ωδείο με καθηγητή τον Μαυρόγαλο Ιωάννη.
Πήρε το πτυχίο Αρμονίας με Άριστα το 2007 από το Πάνειο Ωδείο.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες στην αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου “Παρνασσός” και στο Θέατρο Παλλάς.
Ακόμη έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στο Αμερικανικό Κολέγιο Αθηνών παίζοντας διάφορα κλασσικά ορχηστρικά έργα.
Έχει κερδίσει το Πρώτο Βραβείο και Έπαινο εξαιρετικής ερμηνείας στον Πρώτο Διαγωνισμό Βιολιού του Αττικού Ωδείου το έτος 1994.
Σε ηλικία 11 χρόνων, από το 1992, ήταν μέλος της Ορχήστρας Μαθητών Αθήνας έως και το 1996, δίνοντας πάρα πολλές συναυλίες παίζοντας γνωστά κλασσικά έργα σε διάφορα μέρη της Αθήνας όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τη Λυρική Σκηνή. Με την συγκεκριμένη ορχήστρα έλαβε μέρος και στην δημιουργία ενός CD στο στούντιο της ΕΡΤ, “Των Ελλήνων Κάλαντα”.
Έχει δώσει πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου μαζί με τον γνωστό τσελίστα Σωτήρη Ταχιάτη του οποίου ήταν και μαθητής.
Ήταν ιδρυτικό μέλος της ορχήστρας εγχόρδων ΝΗΡΙΚΟΣ που εδρεύει στην Λευκάδα, παίρνοντας μέρος σε ετήσια βάση στο φολκλορικό φεστιβάλ Λευκάδος και πραγματοποιώντας διάφορες συναυλίες στην Αθήνα.
Από το 2001 είναι τακτικό μέλος της συμφωνικής ορχήστρας Δήμου Χαλκιδέων, δίνοντας πολλές συναυλίες κάθε χρόνο με καταξιωμένους καλλιτέχνες και πραγματοποιώντας εμφανίσεις σε επιλεγμένους χώρους όπως θέατρα Παλλάς Αθηνών, Κεκροπία Παιανίας, Παπαδημητρίου Χαλκίδας κ.α.
Από τον Μάρτιο του 2004 ξεκίνησε τις δραστηριότητες του ως μουσικός γαλλικού κόρνου και έκτοτε συμμετέχει σε φιλαρμονικές ορχήστρες των Δήμων Αχαρνών, Αγίας Παρασκευής και Γαλατσίου πραγματοποιώντας εμφανίσεις σε διάφορες εκδηλώσεις και συναυλίες των δημοτικών φιλαρμονικών.
Από τον Σεπτέμβριο του 2004 διδάσκει σε Ωδεία.

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ