ΠΙΣΩ
δελώττη

Μαριέττα Δελώτη

Κλασικό Τραγούδι

Η Μαριέττα Δελώτη γεννήθηκε στην Τήνο. Σπούδασε μονωδία με την Μένη Χαραλαμπίδου στο Ωδείο Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα παμψηφεί. Με υποτροφία πήρε το δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής το 1986 (τάξη Σπ.Περιστέρη).
Έχει λάβει μέρος στα master classes του καθηγητή Rudolf Knoll, (Mozarteum Salzburg, 1989), στο σεμινάριο του Ν. Ζαχαρίου (Αθήνα 1991) και στο σεμινάριο του Αντώνη Κοντογεωργίου (Αθήνα 1993).
Παρακολούθησε μαθήματα τελειοποίησης με τη Δέσποινα Καλαφάτη και την Μ. Σταματάκη. Επίσης, παρακολούθησε την σχολή όπερας, του Σπ. Ευαγγελάτου, με καθηγητές: Σπ. Ευαγγελάτο, Λ. Καρυτινό, Κ. Πασχάλη, Α. Κοντογεωργίου κ.α.
Από το 1993 είναι μέλος της Χορωδίας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Δίνει ρεσιτάλ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ως ιδρυτικό μέλος του «Λυρικού Κουαρτέτου», δίνει κονσέρτα σε όλη τη χώρα.
Την πρώτη της εμφάνιση στην όπερα την έκανε με την όπερα «Μomo» του Άλκη Μπαλτά, τραγουδώντας τον ομώνυμο ρόλο, υπό την διεύθυνση του συνθέτη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Στη συνέχεια, συμμετείχε στην όπερα «Σαλώμη» του Strauss, καθώς και στο δραματικό ορατόριο «Η Ιωάννα στην πυρά» του Arthur Honegger, επίσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ