ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Σπύρος Χρίστογλου

Ο Σπύρος Χρίστογλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Τον Ιανουάριο του 2006 αρίστευσε στις διπλωματικές εξετάσεις του Εθνικού ωδείου – ως μαθητής του Βαγγέλη Μπουντούνη – αποσπώντας «Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο». Παράλληλα με τις κιθαριστικές του σπουδές, ολοκλήρωσε τα θεωρητικά με τον Γιώργο Βενετσάνο με «Άριστα».

Εν συνεχεία έκανε το μεταδιπλωματικό του στο Ωδείο Αθηνών στην τάξη του Κώστα Κοτσιώλη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Odair Assad, Oscar Ghiglia, Θάνο Μήτσαλα, Έλενα Παπανδρέου, αλλά και κάποια σεμινάρια στην φλαμένκο κιθάρα και μουσική με τους Σωκράτη Μαστροδήμο, Γιώργο Καραλή αλλά και τον maestro Torombo Suarez.

Έχει δώσει πολλές συναυλίες και ρεσιτάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Κέρδισε το βραβείο καλύτερης εκτέλεσης ελληνικού έργου στον διαγωνισμό της Πάτρας το 2005. Το 2006 κυκλοφόρησε δίσκο  με δημιουργίες του Κώστα Μυλωνά για μία και για δύο Κιθάρες με τίτλο “Μέρες Φθινόπωρου” .

Το 2007 συνεργάζεται με τον Μιχαήλ Άγγελο Νιάρχο ως ντουέτο με την ονομασία virDUOso . Το 2009 συμμετέχει στη συναυλία παρουσίασης του δίσκου του ΤaR.

To 2014 συμμετέχει στη συναυλία προς τιμήν του Νικαϊώτη συνθέτη και συγγραφέα Κώστα Μυλωνά.

Το 2019 δημιουργείται το ντουέτο κιθάρας με όνομα Duo Korab με τον Ευγένιο Χαλίλ (προς το παρόν καταγεγραμμένα  είναι δύο βίντεο με διασκευές του “Oblivion” του Astor Piazzolla και του γνωστού θρακιώτικου χορού “μαντηλάτος hicaz” και αναμένονται και άλλα πολλά στο μέλλον). Την ίδια χρονιά συμμετείχε στο Hola Flamenco Festival με το ντουέτο Korab  και τη Φωτεινή  Παπαδοπούλου (φωνή).

Έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο της διδασκαλίας.

Μερικοί από τους καλλιτέχνες με τους οποίους έχει συνεργαστεί:

Τίμος Παύλου (κλασσική κιθάρα), Γιώργος Ντινάκος (ακουστική κιθάρα), Κωνσταντίνος Μπουντούνης (τσέλο), Pedro Fabian (κρουστά), Γιάννης Παπαγιαννούλης (κρουστά), Ανδρέας Αναγνωστόπουλος (πιάνο, σύνθεση), Δέσποινα Αρθούνα (φλάουτο), Γιώτα Μπαρόν (φωνή), Δήμητρα Καραγιάννη (χορός), Παναγιώτης Μπουραζάνης (μπάσο), Γεράσιμος Γεννατάς (ηθοποιός), Φωτεινή Παπαδοπούλου (φωνή), Κώστας Θωμαΐδης (ερμηνευτής), Νίκος Παπασπυρόπουλος (κλασσική κιθάρα-σύνθεση).