ΠΙΣΩ
laoyto

Βασίλειος Μπαράκος

Λαούτο-ούτι

Ο Μπαράκος Βασίλειος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μουσική το 1995 συμμετέχοντας σε μικτή Βυζαντινή χορωδία και περιοδεία στην Τσεχοσλοβακία για την προβολή της Βυζαντινής Μουσικής στο εξωτερικό, με εμφανίσεις σε θέρετρα, Ναούς και στο Μέγαρο Μουσικής Πράγας.
Συνέχισε με την απόκτηση Πτυχίου Βυζαντινής Μουσικής (Ιεροψάλτου) μετά από 6χρονη φοίτηση στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ενώ ένα χρόνο αργότερα αποκτάει και Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής από την ίδια Σχολή.
Παρακολούθησε μαθήματα και απόκτησε πτυχίο Ωδικής.
Συνέχισε τις σπουδές στα Ανώτερα Θεωρητικά αποκτώντας Πτυχίο Αρμονίας και Αντίστιξης.
Παρακολούθησε μαθήματα για απόκτηση πτυχίου Φούγκας.
Από το 1998 έως το 2001 υπήρξε υπεύθυνος για τη συγκρότηση μουσικού παραδοσιακού συνόλου, ενορχήστρωση μουσικών θεμάτων, με τη συνοδεία χορωδίας σε μουσικές παραστάσεις.
Το 2000 είχε την επιμέλεια μουσικού προγράμματος, μαέστρος σε τουριστικό θέρετρο της Μυτιλήνης και συνεργάστηκε με το Crystal Studio σε δισκογραφικές παραγωγές ως μουσικός (Ούτι, Λαούτο, Λάφτα, Ταμπουράς, Μπαγλαμάς, β’ φωνητικά).
Το 2002 γίνεται υπεύθυνος προγράμματος, ενορχηστρωτής και μαέστρος 17μελούς ορχήστρας σε εκδήλωση εορτασμού του Πάσχα στο Κέντρο Πυροβολικού στη Θήβα και συγκροτεί Βυζαντινή Χορωδία την οποία και διευθύνει σε εκδήλωση ορκωμοσίας οπλιτών.
Λίγους μήνες αργότερα συμμετέχει ως μουσικός σε συμφωνική ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Βασιλείου Χριστόπουλου διευθυντή της «Ορχήστρας των Χρωμάτων» και ως τενόρος-σολίστ στην αρχαία κωμωδία Αχαρνής του Αριστοφάνη σε διασκευή Διονύση Σαββόπουλου.Από το 1998 έως και σήμερα διδάσκει Βυζαντινή Μουσική, (θεωρία και πράξη) , φωνητική, Λαούτο, Ούτι, Σάζι, Ταμπουρά, Λάφτα-Πολίτικο Λαούτο και προετοιμάζει μαθητές για τις εισαγωγικές εξετάσεις σε Μουσικά Σχολεία.