ΠΙΣΩ
ΜοσχόπουλοςΣπύρος1

Σπύρος Μοσχόπουλος

Ο Σπύρος Μοσχόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι απόφοιτος του Αττικού Ωδείου (Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο, 1992) με καθηγητή τον διεθνούς φήμης πιανίστα Δημήτρη Τουφεξή. Είναι επίσης κάτοχος Πτυχίου Μπάτσελορ από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος όπου σπούδασε Μουσικολογία και Ψυχολογία και, ως υπότροφος του Ιδρύματος “Αλέξανδρος Ωνάσης”, κάτοχος Πτυχίου Μάστερ από το The Boston Conservatory με αντικείμενο την Πιανιστική Εκτέλεση και καθηγητή τον πιανίστα Michael Lewin.

Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια και έχει κάνει εμφανίσεις ως σολίστ τόσο στην Ελλάδα (παρουσιάζοντας προσωπικές διασκευές σε έργα τάνγκο νουέβο και λάτιν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) όσο και στην Αμερική. Είναι ενεργό μέλος σε διάφορα σχήματα μουσικής δωματίου. Οι συνεργασίες του περιλαμβάνουν εμφανίσεις με τον σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη, την πιανίστα Θάλεια Αθανίτη, τον βιολονίστα Πέτρο Χρηστίδη, τη σοπράνο Έλενα Κόκκα, τον πιανίστα Jason Neville Fahy, την ηθοποιό Νάντια Μητρούδη, την Ορχήστρα Δωματίου “Sinfonietta” Αθηνών, το Kουαρτέτο Eγχόρδων “A Quartett” και με διάφορους άλλους καλλιτέχνες. Πρόσφατα δημιούργησε με τον μπαντονεονίστα Λευτέρη Γρίβα το Μουσικό Σχήμα “Dueto Tango”, το οποίο αριθμεί ήδη αρκετές εμφανίσεις. Πιο πρόσφατη ακόμα είναι η συνεργασία του με τη διακεκριμένη σολίστ του ακορντεόν και συνθέτιδα, Ζωή Τηγανούρια.

Ασχολείται συστηματικά με την εκτέλεση, διασκευή και σύνθεση έργων εμπνευσμένων από το αργεντίνικο τανγκό καθώς και τη λατινοαμερικάνικη μουσική. Περιστασιακά έχει ασχοληθεί επίσης με τη σύνθεση έργων οργανικής και φωνητικής μουσικής, αλλά και με συνθέσεις που λειτουργούν ως μουσική επένδυση σε ταινίες μικρού μήκους.

Έχει διατελέσει καθηγητής μουσικής των Αρσακείων Σχολείων. Εργάζεται στη Σχολή Xατζήβεη και διδάσκει πιάνο σε διάφορα ωδεία, όπου διατηρεί ένα σημαντικό κύκλο μαθητών.

Πρόσφατα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Mουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.